Nummek

Produktutveckling och tillverkning med lång erfarenhet

Nummek är internationellt och lokalt. Vi är ett verkstadsföretag och familjeföretag i andra generation som arbetar och samarbetar internationellt. Våra högklassiga produkter tillverkas på ett skickligt sätt i vår automatiserade produktionslinje, som är specialiserad på flexibel småskalig tillverkning. Vi på Nummek har lång erfarenhet av krävande produktutveckling, produktion och kundsamarbete både utomlands och i Finland. Vår styrka är vårt snabba handlingssätt och gedigna kompetens i hela kedjan, från produktutveckling till punktliga leveranser samt övergripande kundvård.


Kvalitet sedan 1923

Vår historia sträcker sig ända till 1923, då K.W. Nummi startade ett bleck- och plåtslageri i Perniö. Nummek Oy grundades 1975. Vår affärsverksamhet inleddes med utvecklingen av boggiaxlar till tunga Mercedes-Benz lastbilar. Boggiaxlarna till tunga Mercedes-Benz lastbilar blev en stor framgångprodukt, vars tillverkning och leveranser till Tyskland och Daimlers lastbilsfabrik fortsätter än idag.

Högklassiga Biojack-energigripar för skörd av energiskog lanserades 2008. Biojack Oy grundades i anslutning till Nummeks lokaler 2010. Företaget säljer och marknadsför Biojack-produkter.

2014 förvärvade vi företaget AV-Kone Oy, som tillverkar AVEKO avfallspressar. AVEKO avfallspressar blev Aveko Press avfallshanteringsanläggningar och 2014 flyttades tillverkningen till Nummeks lokaler i Salo i Egentliga Finland.

Vi erbjuder är legotillverkning i egenskap av del- och systemleverantörer för skogs- och arbetsmaskintillverkare. Våra specialiteter är stålgjutgods, stålplåtkonstruktioner, montering och tillverkning av hela produkter från början till slut i enlighet med kundens behov.

Nummeks verksamhet är baserad på ISO 9001-kvalitetssystem.